/wordpress/wp-content/uploads/DSC03012.jpg
/wordpress/wp-content/uploads/DSC03040.jpg
/wordpress/wp-content/uploads/DSC03076.jpg

 

Voormalig school Griendtsveen – Circulair sloopwerk in uitvoering

Het slopen van de voormalige school aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen vordert gestaag.

Na een lange uitdagende asbestsanering, die door onze deskundige asbestafdeling vakkundig is uitgevoerd, konden we beginnen met het “schoonpellen” van het voormalig schoolgebouw. Allereerst zijn verontreinigende materialen handmatig verwijderd zoals; tl-armaturen, rookmelders en diverse dakbedekkingen. Tegelijkertijd konden vele materialen snel hun weg vinden volgens het ons aangeleerde directe recyclingproces.  Dakisolatie, stalen balken, deuren, keukeninrichtingen, lichtmasten & bestratingen zijn opgenomen en elders in dezelfde hoedanigheid weer teruggeplaatst. Nadien bleven nog enkele schone stromen glas, hout, vloerbedekking en metalen over. Deze worden verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe materialen.

Na het strippen van het gebouw blijft een mooi schoon casco over die voor 40% zal worden verwerkt als betontoeslagmateriaal in de betonindustrie. De overige 60% wordt verwerkt tot mengpuin voor de wegenbouw. Het schone betonijzer is bestemd voor de staalindustrie.

De routes richting de eindverwerkers worden zo kort mogelijk gehouden om een zo klein mogelijke CO2 uitstoot te veroorzaken.

 

/wordpress/wp-content/uploads/DSC03070.jpg
/wordpress/wp-content/uploads/DSC03047.jpg
/wordpress/wp-content/uploads/DSC03043.jpg

Wij geloven sterk in de kunst van het slopen

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor meer info belt u met: 0528 - 33 12 25 of mail naar info@borksloopwerken.nl